Restauracja – InGastro
W tym numerze gazety pragniemy naszych czytelników zachęcić do odwiedzenia mieszczącego się na Okęciu lokalu gastronomicznego InGastro prowadzonego przez małżeństwo Kasia i Kamil Polinceuszowie.
Oto co właściciel chciał Państwu przekazać i zaproponować w poniższym artykule:
Z warszawską gastronomią związany jestem od ponad 20 lat.
W tym czasie zbierałem doświadczenie w kilku ciekawych lokalach gastronomicznych współpracując z wieloma znanymi restauratorami i szefami kuchni.
Po około 10 latach pracy w branży dojrzałem do założenia własnej firmy gastronomicznej i de facto usamodzielnienia się w pracy zawodowej.
Wraz z żoną postanowiliśmy założyć firmę czysto cateringową, która często była zapraszana do organizacji eventów prestiżowych marek ze świata mediów i show biznesu. Dzięki szerokim kontaktom i wypracowanej renomie wysokiej jakości obsługi nie musieliśmy się nigdy szeroko reklamować. Mieliśmy dużo zamówień dzięki poleceniom nas przez znane osoby i managerów medialnie głośnych firm.
Obecnie od prawie 4 lat prowadzę lokal stacjonarny o nazwie Bistro InGastro
Nazwa bistro może być nieco myląca, gdyż co prawda obiady wydajemy z bufetu i nie ma obsługi kelnerskiej, ale posiłki przez nas serwowane mają charakter i walor dań restauracyjnych. Bez względu na to czy jest to przysłowiowy prosty schabowy czy bardziej wykwintne danie specjalne, przyrządzane jest jak w najlepszej restauracji z tą małą różnicą, że gramatura jest znacząco wyższa jak w innych punktach gastronomicznych. Siłą naszego zespołu jest stała dobrze zgrana kadra, której znaczną część stanowią osoby z rodziny i przyjaciele, których znamy długie lata.
Codziennie przyrządzamy inne dania obiadowe w tym trzy dania mięsne, danie wegetariańskie oraz różne dodatki, a także dwie zupy do wyboru. Na deser polecamy między innymi wspaniałą tartę serowo-budyniową na kruchym cieście z polewą toffi i orzeszkami.
Skosztują Państwo typowe dania polskie, jak i mniej znane dania z innych stron świata. Staramy się dopasować dania do pory roku, wykorzystując sezonowe warzywa i owoce.
Zamówią u nas Państwo także wyśmienitą kawę czy regionalne soki tłoczone oraz wyselekcjonowane piwo bezalkoholowe z najlepszych polskich browarów rzemieślniczych,
Od 9:00 przygotowujemy śniadania. W sezonie letnim dysponujemy ogródkiem.
Dania można zamówić również na wynos w biodegradowalnych opakowaniach.
Dostarczamy również obiady do firm w okolicy.
Znajdą nas Państwo na terenie biurowca PZL/AIRBUS
przy al. Krakowskiej 110/114 „w przejściu” budynku B55
Od strony ulicy nas nie widać ale wystarczy wejść w przejście w budynku prosto z chodnika i po prawej stronie widać nasz lokal. Nie trzeba przechodzić przez portiernię. Zapraszamy w godz. 9-16 od poniedziałku do piątku. www.ingastro.com